Noul antrenor principal al echipei de fotbal FC Botoşani, bănăţeanul Dan Alexa, a anunţat, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că penultima clasată mai are nevoie de întăriri.

„Mulţumesc pentru oportunitate oferită, sunt foarte motivat. Într-adevăr, nu este un moment foarte fericit, dar am încredere că putem să o scoatem la capăt. Am apucat să văd echipa la meciul de cupă şi încep să cunosc lotul mai în amănunt. Cred că sunt necesari, până luni noaptea, când se închide perioada de transferuri, doi-trei jucători. Cred că avem nevoie de lucrul ăsta şi sper îl să şi reuşim”, a declarat Alexa.

„Îmi doresc foarte mult să creăm o echipă foarte motivată, o echipă cu o atitudine foarte bună şi sper să nu dezamăgesc”, a subliniat tehnicianul.

Alexa a dezvăluit care sunt urgenţele în privinţa transferurilor: „Avem nevoie de un număr nouă, un atacant, pentru că a plecat Roman (n.r. – Mihai Roman II, transferat la Petrolul Ploieşti). Avem şi accidentări, din păcate nu putem folosi anumiţi jucători pe o perioadă lungă de timp, Sekou Camara s-a accidentat. Cred că mai avem nevoie de un jucător-doi în fiecare compartiment pentru a ne întări, dar jucători care să vină pregătiţi, e foarte important lucrul ăsta, pentru că suntem în plin campionat. Mă ajută cumva pauza aceasta de două săptămâni, pentru că vom putea juca şi un meci amical la sfârşitul săptămânii viitoare şi încep să cunosc mult mai bine echipa şi să încep să joc aşa cum mi-aş dori eu”.

Dan Alexa a apreciat că fostul antrenor a făcut o treabă bună la Botoşani, chiar dacă echipa este în impas în acest moment: „Marius Croitoru a făcut aici o treabă foarte bună şi îl felicit. În viaţa de antrenor depinzi şi de şansă foarte mult. Marius a demonstrat că e un antrenor de valoare, doar că el are filosofia lui, eu o am pe a mea şi sper să găsesc timp să o implementez”.

Fostul căpitan polist a precizat că are contract până la finalul sezonului: „Contractul unui antrenor este ultimul rezultat. Am un an de zile contract, dar, o spun din experienţă, cel mai important este să ai rezultate, să ai linişte, ca lumea să fie mulţumită, să existe o simbioză”.

Alexa a recunoscut că FC Botoşani are mulţi străini în lot, dar nu a văzut o problemă în acest lucru.

„Este important să existe o simbioză între jucătorii români şi cei străini, acum încep să îi cunosc. Aştept ca jucătorii români să-i accepte şi să-i ajute să se acomodeze. Nu e o problemă foarte mare atâta timp cât toată lumea trage la aceeaşi căruţă”, a apreciat Alexa.

În acelaşi timp, tehnicianul bănăţean a avertizat: ”Principalul meu obiectiv este să-i fac pe jucători să conştientizeze că trebuie să dea absolut totul pentru fotbal şi pentru echipa asta. Cine nu va face asta, atâta timp cât voi sta aici, nu va avea loc în vestiar”.

Dan Aleza consideră că „este important să te pliezi pe jucătorii pe care îi ai”: „Marius Croitoru a creat echipa asta ca să joace ofensiv, să rişte foarte mult, echipa este concepută pentru acest lucru. A lipsit ceva în începutul acesta de campionat, cred că trebuie să fie o echipă mai echilibrată, mai ales în momentele astea. Echipa are nevoie de puncte, pentru că există pericolul ca dacă nu faci rezultate să intri într-o vrie şi e cam greu să mai ieşi, atunci”, a declarat noul antrenor al echipei moldovene, care a simţit jucătorii ”motivaţi” şi că ”au tratat meciul de cupă foarte serios„.

Preşedintele clubului FC Botoşani, Adrian Ignat, i-a mulţumit lui Dan Alexa că a ales să vină la FC Botoşani, „într-un moment destul de dificil” şi „chiar dacă a mai avut şi alte oferte”.

„Obiectivele rămân aceleaşi, să câştigăm fiecare meci, iar după aceea vom stabili alte obiective. El a venit cu un antrenor secund, Ştefan Grigorie, în rest stafful este format din Alin Bordeianu, antrenor de portari, Andrei Patache, antrenor secund, preparator fizic Stelu Isac”, a precizat Ignat.

Dan Alexa va debuta oficial la FC Botoşani luni, la meciul de pe teren propriu cu AFC Hermannstadt (stadionul „Municipal” – ora 18:30), din etapa a 8-a.