Prima competiție majoră din 2023 pentru luptătorii seniori este Zagreb Open.

Turneul internațional din capitala Croației a strâns toată crema celui mai vechi sport olimpic.

Spre deosebire de edițiile precedente, Zagreb Open a fost inclus în acest an în categoria Ranking Series, devenind extrem de atractiv pentru luptătorii de pe toate continentele.

Concursul a început miercuri cu luptele libere și se va încheia mâine cu stilul lupte greco-romane.

Prima zi la lupte greco-romane l-a scos ieri pe saltea pe Alexandrin Guțu, sportiv din Republica Moldova care se pregătește în majoritatea timpului la Vila Heracle din comuna Ghiroda sub îndrumarea antrenorului Roman Zgardan.

Distribuit într-o categorie 77 de kilograme cu multe nume grele, acesta a reușit să avanseze până în finală, unde a fost depășit de mult mai experimentatul iranian Mohammadali Geraei.

Scorul final a fost egal, 2-2. Învingătorul a fost stabilit folosindu-se criteriul departajării prin acțiunea punctată cel mai bine.

În drumul său spre finală, Alexandrin Guțu i-a eliminat, în ordine, pe Mikko Petteri Peltokangas (Finlanda), Paulius Galkinas (Lituania), Amin Yavar Kamyanine (Iran) și Antonio Kamenjasevic (Croația).

În colțul său a stat antrenorul Mihail Cucul.

La Zagreb Open va lupta astăzi Vitalie Eriomenco (categ. 63 kg), care se pregătește la rândul său la Vila Heracle din comuna Ghiroda.