Stephen Shennan (foto) a fost convocat la reprezentativa României pentru meciul cu Belgia, din grupele Rugby Europe Championship.

Jocul contează pentru etapa a doua și este programat sâmbătă, de la ora 18:30, la Bruxelles.

Șase jucători ai formației SCM USV Timişoara s-au aflat în pregătiri pentru precedenta partidă, cea cu Polonia (67-27 pentru „stejari”, la București).

Marius Simionescu (autor al unui eseu), Vlad Neculau și Ciprian Chiriac (debut la națională) s-au aflat în primul XV.

Intrat în repriza a doua, Alin Conache și-a făcut la rândul său debutul sub tricolor.

„Am avut emoții când am intrat pe teren, dar după primul placaj mi-am revenit și totul a fost bine. Coechipierii mei mai experimentați mi-au spus să joc fără presiune, căci ei mă vor ajuta și vor avea grijă de mine. Da, mă gândesc la Cupa Mondială, este visul oricărui rugbist care ajunge să joace pentru echipa națională a țării sale”, a declarat Alin Conache pentru Rugby România.

Alți trei jucători de la SCM USV Timișoara – Dănuț Jipa, Kemal Altinok și Corrado Ștețco – au fost convocați la lotul de rugby în 7, pentru un stagiu de pregătire la București.

Pentru acest cantonament staff-ul tehnic a selecționat 24 de sportivi.

Este al doilea cantonament şi de evaluare al lotului de rugby 7s masculin, după cel care a avut loc la jumătatea lunii ianuarie.

Antrenorul principal al selecționatei este fostul nostru jucător Florin Vlaicu.

România 7s, atât la masculin, cât și la feminin, este calificată la European Olympic Games, competiție ce va avea loc în Polonia între 23 şi 27 iunie, unde se poate obține biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.