Avântul Periam a învins-o astăzi pe CSC Dumbrăviţa cu scorul de 2-1 într-o partidă amicală disputată la Sânpetru Mare pe o suprafaţă de joc îngheţată, care a pus probleme ambelor echipe.

Alb-verzii din eşalonul secund au avut primele şanse de gol ale meciului.

Mai întâi, Paulevici a trimis o diagonală de pe dreapta pentru Luca Bodri, care a fost însă blocat în careu în momentul șutului (min. 4).

Apoi, Toma Bodri a șutat de la marginea careului mare, dar mingea a lovit bara laterală a porții adverse (min. 7).

Pe acest fond, Avântul, formaţie care activează în Liga a III-a, a deschis scorul, în minutul 9, dintr-un penalty dictat la o intervenție a fundașului Bura-Koț.

Replica a venit însă destul de rapid. În minutul 14, Toma Bodri a centrat de pe stânga pentru Paulevici, care a oprit mingea în careu și a reluat spre poartă, dar goalkeeperul gazdelor a reținut.

A fost faza care a anunțat golul de 1-1, marcat un minut mai târziu, de Ionuț Tănase, cu un șut de la 25 de metri, din partea dreaptă, la colțul lung.

Scorul final avea să fie stabilit în minutul 23, atunci când, după o minge pierdută de CSC Dumbrăviţa în zona centrală, jucătorii echipei din Periam au scăpat pe contraatac și au scuturat plasa porții lui Ciui.

După pauză, elevii lui Cosmin Stan au insistat în căutarea golului egalizator, care nu a mai venit.

În minutul 54, Capătă a înscris, însă golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Trei minute mai târziu, Paulevici a șutat de la 20 de metri, dar portarul gazdelor a reușit să respingă.

Ultima fază periculoasă a fost consemnată în minutul 83, când Toma Bodri a prins un șut bun, de la 25 de metri, puțin peste transversală.

Arbitrul de centru a fluierat finalul meciului în minutul 80 și a părăsit terenul din cauza nemulțumirilor exprimate pe teren.

Până la final, jocul a fost condus de la centru de Florin Macavei, managerul secției de fotbal de la CSC Dumbrăviţa.

CSC Dumbrăviţa are programat și mâine un test, cu CSC Şelimbăr, ultimul adversar întâlnit în campionat înaintea întreruperii pentru pauza de iarnă.

Partida se va desfășura la Deva, pe teren sintetic, cu începere de la ora 12:00.

„Cum am mai spus, în această perioadă și pe aceste terenuri contează mai puțin rezultatul. Ceea ce mă interesează în mod deosebit e ca toți jucătorii să prindă câte 90 de minute, acesta e obiectivul nostru în această săptămână. De aceea am și împărțit lotul în două, astăzi a jucat o parte, iar mâine cealaltă parte. Legat de joc, din păcate nu ne-am adaptat terenului de joc. Aici a fost problema noastră. Terenul a fost înghețat, iar adversarii s-au acomodat mult mai bine. Noi am avut de suferit, am alunecat prea mult. Pe lângă asta, am și complicat un pic prea mult jocul, pe o asemenea suprafață ar fi trebuit să jucăm ceva mai simplu”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul principal al echipei CSC Dumbrăviţa.