Banat Girls a demarat la baza „Electrica” pregătirile pentru ediţia 2023-2024 a Ligii I de fotbal feminin.

Antrenorul Liviu Ivasuc a avut la dispoziţie la prima mişcare din această vară doar 13 jucătoare.

Alte cinci urmează să se alăture lotului la finalul săptămânii, iar fotbalistele de la loturile naţionale vor reveni la echipă după meciurile de verificare programate în calendarul primelor reprezentative.

Primul antrenament a însemnat o încălzire uşoară, după care lotul prezent a fost împărţit în trei echipe şi a urcat prima porţie de fotbal.

Jucătoarele prezente la reunire au fost Alexandra Hornea, Laura Desmerean, Carmen Andrei, Stefanija Roksa, Andrea Tomescu, Carla Chişe, Melisa Şodinca, Elena Ruvila, Larisa Grigore, Alexandra Trofimov, Maria Drăgan, Iustina Lupu şi Oana Stoianov.

Maria Cortina, Laia Arias Lopez, Sofia Garcia şi Erica Ruiz, fotbaliste care provin din Spania, vor ajunge sâmbătă în Banat.

Ultimele trei nu au semnat încă înţelegerile cu prim-divizionara condusă de Liviu Ivasuc.

În weekend se va alătura lotului şi Nicoleta Lazăr.

Cristina Sucilă şi Bianca Ienovan sunt convocate la prima reprezentativă a României, care va juca duminică un amical cu selecţionata Bulgariei.

De asemenea, Tatiana Peşterean şi Mihaela Catarău sunt componente ale lotului selecţionatei Republicii Moldova, care susţine o dublă de verificare cu naţionala Muntenegrului.

„Am văzut că fetele sunt pregătite şi că au chef de fotbal. S-au prezentat bine la reunire, conform programului de vacanţă pe care şi l-au făcut. Urmează o readaptare la efort, vizele medicale, testările, cam asta este prima săptămână. Readaptarea la efort o vom face şi cu mingea, nu doar fizic. În prima săptămână vom juca între noi pentru că avem multe jucătoare nou venite şi trebuie să creăm relaţii de joc. Şi asta cât mai repede”, a declarat antrenorul Liviu Ivasuc.

Banat Girls va efectua pregătirea de vară pe plan local, cu două antrenamente pe zi, unul dimineaţa, în sala de forţă, şi celălalt după-amiază la Sânandrei.

În perioada următoare va fi definitivată lista meciurilor de verificare pe care le va disputa echipa prim-divizionara bănăţeană.