Romario Benzar a rămas fără contract după despărţirea de Farul Constanţa, însă nu a dus lipsă de oferte, una dintre ele concretizându-se în timp-record.

În ziua în care s-a despărţit amiabil de liderul Superligii, fotbalistul timişorean a semnat cu UTA Arad, revenind în vestul ţării.

Durata acordului este de şase luni, cu posibilitate de prelungire pentru sezonul 2023-2024.

De la revenirea la echipa antrenată de Gheorghe Hagi, consemnată în vara anului trecut, Benzar a jucat în şapte partide (şase în campionat şi una în Cupa României).

„Ne bucurăm că am reuşit să-l legitimăm pe Romario Benzar, un jucător important la nivelul fotbalului românesc. Vine de la liderul campionatului, vine cu experienţă importantă în spate şi sunt sigur că vine şi cu atitudinea corectă pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul. În ceea ce ne priveşte, reuşim să aducem un jucător important pe o poziţie pe care eram descoperiţi mai ales acum, în această perioadă, când şi Marko Vukcevic se confruntă cu probleme de sănătate şi sperăm să ni se alăture cât de curând în cantonament”, a precizat Laszlo Balint, antrenorul principal al echipei UTA Arad.

Romario Benzar a strâns 19 prezenţe în naţionala de seniori a României.

Celelalte echipe din cariera fundaşului dreapta în vârstă de 30 de ani sunt FCSB, Lecce şi Perugia.

Un alt fotbalist timişorean care s-a despărţit de Farul Constanţa în această iarnă este Gabriel Torje.

Acesta s-a întors în Turcia, semnând recent cu Genclerbirligi, ultima clasată din eşalonul secund.

Sursa foto: Facebook – UTA Arad