Tragerea la sorți a barajelor de promovare în Liga a III-a a avut loc luni la Casa Fotbalului.
Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2024, din eșalonul al patrulea vor promova, în campionatul ediţiei 2025-2026, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.
Jocurile se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe 22 iunie, de la ora 18, respective, pe 29 iunie, cu începere de la 17,30.
În conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, cele 42 asociaţii au fost împărțite în șapte regiuni.
Timișul face parte din regiunea 4-vest, iar campioana celui mai vestic județ al țării va da piept în meciurile de baraj cu prima clasată din întrecerea similară a Gorjului.
Tot în zona de vest a țării mai vor mai avea loc următoarele dueluri: Mehedinți – Hunedoara, Arad – Caraș-Severin.
Programul complet este următorul: regiunea 1, nord-est: Vaslui – Botoșani, Neamț – Iași, Suceava – Bacău; regiunea 2, nord-vest: Bihor – Cluj, Sălaj – Satu Mare, Maramureș – Bistrița-Năsăud; regiunea 3, centru: Sibiu – Harghita, Mureș – Brașov, Alba – Covasna; regiunea 4, vest: Mehedinți – Hunedoara; Arad – Caraș-Severin, Timiș – Gorj; regiunea 5, sud-vest: Dâmbovița – Olt, Teleorman – Vâlcea, Dolj – Argeș; regiunea 6, sud: București – Prahova, Ialomița – Giurgiu, Călărași – Ilfov; regiunea 7, sud-est: Constanța – Vrancea, Buzău – Brăila, Galați – Tulcea.
Asociaţiile Judeţene de Fotbal și Asociația Municipală de Fotbal București sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 15 iunie 2025, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj.
„Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii 4 pe locul 1 în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS, nu a obţinut minim Categoria III – Bronze în cadrul Evaluării Centrului de Copii și Juniori Fotbal Amator), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare. De asemenea, jocurile de baraj nu se vor disputa nici în situaţia în care AJF/AMFB nu îndeplineşte obligaţia de a deţine cel puţin cinci cluburi afiliate care au obținut minim Categoria III – Bronze în cadrul Evaluării Centrului de Copii și Juniori Fotbal Amator”, transmite Federația Română de Fotbal.
Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune.
Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse, care va dobândi calitatea de organizator al jocului.
Întrucât a fost eliminat principiul avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine, la puncte și golaveraj, jocul retur se va prelungi cu două reprize de câte 15 minute.
În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare, în conformitate cu Legile Jocului.
În Liga a IV-a Timiș, pe primul loc la jumătatea sezonului se află CSM Lugoj, cu maximum de puncte acumulate până în prezent, 45, cu 15 victorii din tot atâtea partide disputate.
Poziția secundă este ocupată de CS Sânandrei Carani (38p), iar podiumul este completat de Flacăra Parța (31p).