CSC Dumbrăviţa, unica reprezentantă a judeţului Timiş pe cea de-a doua scenă fotbalistică a ţării, a remizat cu multă şansă, sâmbătă, în etapa a 8-a, 1-1 pe teren propriu cu Metaloglobus Bucureşti.

Alb-verzii s-au mulţumit cu punctul adus în prelungiri de golul lui Plokhotnyuk, după un joc complicat, cu multe momente bune ale oaspeţilor.

Bucureştenii au început mai deciși meciul de pe stadionul „Ștefan Dobay” și au controlat autoritar prima repriză, una în care fazele de poartă au apărut doar la buturile lui Trifon.

În minutul 6, Honciu a reluat din careu, din lateral stânga, puțin alături.

Un minut mai târziu, Pătrașcu a centrat de pe dreapta, la prima bară, de unde Huiban a reluat moale, pe direcția lui Trifon.

În minutul 19, după o minge pierdută de timişeni în propria jumătate, V. Bogdan a șutat de la 25 de metri, puţin pe lângă poartă.

Cea mai importantă fază de gol a oaspeților a venit în minutul 41, atunci când Diallo a reluat cu capul de la 8 metri, iar Trifon a respins spectaculos.

CSC Dumbrăvița a început mai bine repriza secundă, a avut o primă șansă notabilă de gol în minutul 49, prin Zaluschi, cu un șut din întoarcere de la 20 de metri, puțin pe lângă poartă.

Chiar și așa, Metaloglobus a revenit în atac și a reușit să marcheze.

Mai întâi, în minutul 51, Vlad Bogdan a prins un șut senzațional, de la 35 de metri, respins în transversală de Trifon.

Mingea a ricoșat în corner, de unde Honciu a centrat la prima bară pentru Adrian Voicu, experimentatul vârf marcând cu o lovitură de cap.

Oaspeții au rămas periculoși, iar în minutul 56 Honciu a bătut o lovitură liberă din dreapta, din colțul careului mare, iar mingea a zguduit transversala.

În ultima jumătate de oră au început să apară ocaziile de gol și la poarta lui Avra.

În minutul 66, Gladun a executat o lovitură liberă din lateral dreapta direct pe poartă, iar goalkeeperul bucureștenilor a scos de sub transversală.

Apoi, Tănase a fost găsit într-o poziție ideală în careul advers, a reluat cu capul, însă peste poartă (min. 88).

Minutul 85 a adus cea mai controversată fază a meciului.

Issah a intrat cu talpa ridicată, din spate, asupra lui Paulevici în careul lui Metaloglobus, iar centralul Dan Buzărnescu a dictat lovitură liberă indirectă, considerând că nu a existat contact între cei doi jucători.

Tănase a tras în urma acestei fazei fixe, iar Avram a respins din fața lui Plokhotnyuk.

Atacantul ucrainean, intrat pe teren în ultimului sfert de oră, a reușit să spargă gheaţa în alb-verde în minutul 90.

Gladun a bătut un corner de pe dreapta, iar Mykhailo Plokhotnyuk, liber la 8 metri, a reluat cu capul în plasa porții bucureștene.

S-a încheiat 1-1, iar CSC Dumbrăviţa salvează un punct prețios după aspectul jocului.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Amariei, Gîsă, Lalic, Gladun – Tănase, Cibi (Ristin ’68) – Sofran (B. Nortey ’68), Zaluschi (cpt.; Plokhotnyuk ’76), A. Toroc (Martinov ’68) – Paulevici. Antrenor: Cosmin Stan.

Metaloglobus București: R. Avram – Kouadio, Caramalău, Diallo (Issah ’69), Sava – Pătrașcu (Vl. Marica ’56), Iacob (A. Gheorghe ’69), V. Bogdan, Honciu (cpt.) – Ad. Voicu (Sârbu ’76), Huiban. Antrenor: Ianis Zicu.

„Echipa oaspete a fost mai bună astăzi. Noi am avut doar câteva momente în a doua repriză în care am fost peste ei, prea puține însă, pentru că în general jocul a fost dominat de ei. Clar că e un punct super-muncit pentru noi, care ne bucură pentru că am reușit să egalăm în prelungiri. Când joci slab și egalezi în minutul 90+1, e clar că trebuie să te bucuri de punctul obținut. În prima repriză am ajuns foarte greu în jumătatea adversă, nu doar la poartă. Am fost fricoși, am stat foarte jos, am făcut foarte multe greșeli simple, preluări greșite, pase simple greșite. După pauză, cum am început să punem un pic de presiune, paradoxal, am primit golul. Ne-a turnat plumb în picioare și iar am avut o perioadă proastă. Pe final, am avut și noi momentele noastre bune, cu câteva ocazii de gol. Dar, per ansamblu, Metaloglobus a fost azi echipa mai bună. Noi am scos un punct, adică am scos maximum din meciul de azi. Zurbagiu este un jucător foarte important pentru noi. Este căpitanul de echipă, jucătorul care unește vestiarul, este și antrenorul meu secund din teren. El are o problemă medicală la genunchi destul de complicată, a jucat foarte mult până acum și în ultimele meciuri nu a mai fost el. Eu o pun pe seama problemei sale medicale. A făcut cam multe greșeli și de aceea am preferat azi să joc cu Lalic. În niciun caz nu a fost o pedeapsă pentru jocurile puțin mai slabe din ultima vreme. Am vrut să-l mai odihnim, pentru că trage foarte mult de el și joacă într-un picior. La el e o problemă cronică, nu îl mai ajută intervenția chirurgicală, așa va juca până la finalul carierei. Din păcate, e o problemă foarte complicată, dar trage de el și e de apreciat acest lucru. Țin foarte mult la el și e un jucător foarte important pentru noi. Sper să se fi deblocat și Plokhotnyuk, pentru că a avut și el o perioadă un pic mai proastă. Paulevici a avut prestații foarte bune și, cum jucăm cu un atacant, i-a fost mai greu să prindă meciuri. A intrat, și-a făcut treaba de atacant, a marcat exact la momentul oportun”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Săptămâna viitoare, alb-verzii joacă în deplasare cu Unirea Dej în etapa a 9-a din eşalonul secund.

Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

Foto: Kozma Attila / Facebook – CSC Dumbrăviţa