Divizionara secundă CSC Dumbrăvița încheie în forță anul 2022.

În ultimul meci din grupa C a Cupa României, alb-verzii s-au impus miercuri cu scorul de 4-0, în deplasare, în fața liderului din Liga a III-a – seria a 6-a, CSM Alexandria.

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, starea precară a gazonului de pe arena „CSS Peco” împiedicând jocul de construcție al celor două echipe.

Și totuși, timișenii au reușit să marcheze de două ori până la pauză, de fiecare dată din penalty, prin Petre Simon (min. 25) și Călin Toma (min. 42).

Având un avantaj oarecum liniștitor pe tabelă, CSC Dumbrăvița a jucat cu și mai multă dezinvoltură în repriza a doua.

Elevii lui Cosmin Stan au dominat și au reușit să mai puncteze de două ori, prin aceiași jucători!

Au fost două execuții de pus în ramă. Mai întâi, cea a lui Călin Toma, din minutul 63, direct din corner, iar apoi cea din minutul 72, când Petre Simon a înscris cu un șut la vinclu.

Este un final de an excelent pentru timișeni, care au legat trei victorii consecutive în campionat și Cupa României, toate fără gol primit și cu un golaveraj general de 11-0!

Grație victoriei de miercuri, CSC Dumbrăvița încheie grupa C din Cupa României pe locul al cincilea, cu 3 puncte (golaveraj 5-9), depășind-o pe CSM Alexandria, care rămâne cu un singur punct.

CSM Alexandria: Cristică – Sîrbu, Georgescu (Teodorescu ’82), Ciocoteală, Lupoaică – I. Voicu, M. Stancu (Chiriceanu ‘) – Iakabfi (L. Ană ’46), Dobrică (Jerdea ’14), C. Neagu (cpt.) – Cioablă (Lătărețu ’66). Antrenor: Ștefan Odoroabă.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Moțiu (Amariei ’78), Zurbagiu (cpt.), Gîsă – Simon (Grigoriu ’82), Curea (Grancea ’82), Olaru (Bain ’46), Tănase, C. Toma – Martinov (L. Bodri ’46), Paulevici. Antrenor: Cosmin Stan.

„Am continuat seria bună de meciuri și aici, la Alexandria, pe un teren fără cuvinte… Eu n-am mai jucat pe un asemenea teren de când eram copil. A fost o luptă în nămol. Cu atât mai mult este lăudabil că am reușit, pe un asemenea teren, să marcăm de patru ori. Au fost și goluri de generic, în repriza a doua, mai ales cel al lui Călin Toma, direct din corner. În momentul în care se pregătea să execute, spectatorii care se aflau în spatele porții l-au luat un pic la mișto, îi spuneau «Dă-i, bă, la poartă!». I-a ascultat și a dat gol. Apoi s-a dus la ei și le-a spus că a făcut exact ce i-au cerut ei!. Îmi pare rău că Simon și-a dat drumul abia acum. Dacă vă amintiți, eu spuneam despre el la începutul sezonului că este un marcator, lovește mingea la fel cu ambele picioare, are execuții superbe indiferent dacă îi vine balonul pe dreptul sau pe stângul. Păcat că golurile lui au venit atât de târziu. Era nevoie de golurile lui mult mai devreme, dar e bine și așa! Una peste alta, am fost atenți, am jucat exact ceea ce trebuia să jucăm pe un astfel de teren. Tot ce s-a întâmplat în aceste ultime două săptămâni și jumătate a fost la superlativ. După un 2-0, a urmat un 3-0 și acum un 4-0. Progresiv, ne-am dus în sus și avem trei meciuri consecutive fără gol primit. Chiar glumeam în vestiar că acum ar fi urmat un 5-0! Păcat că se încheie sezonul de toamnă”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Elevii săi vor susține vineri ultimul antrenament din acest an, după care vor intra în vacanța de iarnă.