CSC Dumbrăviţa a remizat astăzi, scor 0-0, cu Corvinul Hunedoara, pe arena proprie „Ştefan Dobay”, la debutul în ediţia 2023-2024 a eşalonului fotbalistic secund.

Meciul a contat pentru etapa a doua şi a fost urmărit de aproximativ 600 de spectatori.

A fost un joc de luptă, pe o suprafață de joc care încă nu se prezintă în condiții foarte bune, după efectuarea unor lucrări de drenaj, cu oaspeţii creându-şi câteva situaţii bune de a marca pe final.

Ocaziile s-au lăsat așteptate în prima repriză, ambele echipe încercând să se obișnuiască cu starea terenului.

Oaspeţii au încercat primii poarta, cu șuturi de la distanță expediate de Antonov (min. 6) și Pîrvulescu (min. 19), care au trecut peste transversală.

CSC Dumbrăvița a avut o ocazie importantă în minutul 25 – o lovitură liberă de la 18 metri, din poziție centrală, trimisă de Gladun pe direcția portarului Roman.

Două minute mai târziu a venit răspunsul „corbilor”, la centrarea de pe stânga a lui Pîrvulescu și reluarea din colțul careului mic a lui Lupu, la care Trifon a intervenit cu siguranță.

Prima repriză avea să se prelungească cu mai bine de șase minute deoarece în minutul 29, la un duel aerian cu Lupu, Martinov s-a lovit în zona capului.

„Jardel” a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind urcat în ambulanță.

În repriza secundă, Corvinul a pus stăpânire pe joc, iar după minutul 70 au apărut ocaziile mari.

Seria ratărilor a fost deschisă de Lupu, care a reluat pe lângă poartă, de la cinci metri, după o centrare bună de pe dreapta venită de la Pop (min. 70).

Apoi, Manolache a reluat cu capul tot alături, după un corner bătut de pe dreapta de Neacșa (min. 73).

Noul-intrat S. Ion a avut o incursiune pe partea stângă, a ajuns în careu, a trimis în fața porții, dar Hergheligiu nu a ajuns la minge (min. 87).

În prelungiri, Bradu a șutat din întoarcere, de la 16 metri, dar Trifon a reținut în doi timpi.

A urmat ultima șansă mare a meciului. Coman a scăpat spre poartă, l-a ocolit pe Trifon și a căutat din unghi poarta lăsată liberă, însă căpitanul Zurbagiu a apărut salvator și a respins în corner din fața liniei.

0-0 la final şi urmează o săptămână plină pentru CSC Dumbrăviţa, cu două meciuri oficiale.

Primul dintre ele este programat miercuri, cu începere de la ora 17:30, pe terenul echipei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în turul al treilea din Cupa României.

Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, în etapa a 3-a a Ligii a II-a, echipa antrenată de Cosmin Stan va evolua împotriva formaţiei CSM Reşiţa pe stadionul din Valea Domanului, unde a obținut promovarea în „B”.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Paulevici (77, Zaluschi), Olaru (57, Amariei), Cibi, Salhi, Gladun – Martinov (33, B. Nortey; 77, Tănase), Plokhotnyuk (57, Lalic). Antrenor: Cosmin Stan.

„Nu putem spune că nu este un punct meritat, pentru că am muncit foarte mult. Toți jucători, dar chiar toți, au dat totul astăzi pe teren. Tot ce au putut azi din punct de vedere fizic, au dat tot, de la prima și până la ultima fază a meciului. Cred că ei au avut unele situații mai clare decât noi, mai ales pe final. Din punctul nostru de vedere, ar fi fost păcat să luăm un gol în ultimele minute, pe niște mingi aruncate în careu, după cât am muncit în restul meciului. Probabil și moralul nostru ar fi fost poate afectat. Mișcarea cu Lalic introdus în atac a venit din cauza felului în care decurgea jocului, a terenului. S-a străduit, ne-a ajutat mult prin faptul că am putut arunca mingile pe cineva. Altfel, nu aveam pe cine să le aruncă, pentru că pierdeam ușor duelurile. Așa, fiind acolo Lalic, știam că și dacă nu câștigă duelul cu fundașii centrali, măcar pune presiune pe ei, sare la cap și îi forțează să greșească. Nu s-a întâmplat acest lucru, dar s-a străduit și a făcut exact ceea ce i-am cerut. Nu cred că am riscat cu intrarea lui Bruce. Este un jucător cu o tehnică și o viteză foarte bună, și aveam nevoie în teren de un jucător cu un astfel de profil, care să schimbe ritmul. Din punct de vedere tactic, au fost probleme la el și de aceea l-am și schimbat în a doua repriză. Mi-a fost frică, pe final, că nerespectând o sarcină am putea primi gol pe zona lui. Cred că și el își va da drumul și va fi tot mai bun de la joc la joc. Ne-a încurcat însă accidentarea lui Martinov, am pierdut exact jucătorulcu viteză de reacție, care să dezechilibreze, să scoată om din joc. Cât e de gravă accidentarea lui? Acum e în vestiar și bea bere! Cred că nu-i gravă”, a declarat Cosmin Stan.