CSU Politehnica Timişoara a obţinut medalia de argint la Campionatul Naţional de Alergare pe Şosea în proba de 5 kilometri feminin senioare.

Competiția a avut loc recent la Brașov.

Clubul din capitala Banatului a fost reprezentat sub Tâmpa de Yasmina Tămășilă, Carla Ivanciov, Iulia Drăgoi și Denisa Zaro.

Dintre atletele alb-violete, prima a avut cea mai bună clasare la individual.

Tărăşilă a fost la un pas de podium, încheind pe poziția a patra.

Pe prima poziție s-a clasat Stela Rutto, o sportivă naturalizată cu origini din Kenia care aleargă pentru Dinamo București.

„Sunt mulţumit de rezultat, însă dacă terminam pe prima poziție eram mulţumit în proporţie de 100 la sută. Momentan suntem la acest nivel şi sperăm cel puţin să-l menţinem. Obiectivul nostru este să câștigăm cât mai multe medalii pentru CSU Politehnica Timișoara”, a transmis antrenorul Daniel Chirilă.

Performanța obținută la Brașov de atletele de la CSU Politehnica Timișoara s-a datorat și stagiului centralizat de 20 de zile de la Piatra Arsă.

A fost o adevărată „cură de altitudine” în vederea pregătirii viitoarelor competiții.

Acum, sportivele de la CSU Politehnica Timișoara se pregătesc să participe la alte două probe naționale.

Este vorba despre cursele care vor avea loc sâmbătă şi duminică la Câmpulung Moldovenesc în cadrul Campionatului Național de Alergare Montană – finala vertical (5 km) şi Campionatului Național de Alergare „Up-Down”, varianta scurtă, de 12 kilometri.