Președintele Damian Raileanu și antrenorul Roman Zgardan, de la CS Heracle, au fost premiați aseară, în sala Mozart a Iulius Congress Hall din Timișoara, pentru activitatea depusă și rezultatele produse de-a lungul ultimilor ani în competițiile majore de lupte greco-romane, acestea contribuind la o imagine pozitivă în lume a sportului din Republica Moldova.

Mai mulți luptători basarabeni care își desfășoară activitatea la Ghiroda au cucerit în perioada recentă medalii la campionatele europene și mondiale, pe lângă cele obținute la campionatele naționale și la diverse cupe organizate pe plan extern.

Prezentă la Timișoara pentru a fi distinsă la rândul ei, de către primarul Dominic Fritz, cu „Premiul Timișoara pentru valori europene”, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, i-a oferit lui Damian Raileanu, finanțator și conducător al CS Heracle, „Ordinul de Onoare”, iar pe antrenorul Roman Zgardan l-a distins cu Medalia „Meritul Civic”.

Este o recunoaștere a muncii depuse de cei doi în vestul României cu un grup de sportivi, cu toții practicanți ai stilului lupte greco-romane, alcătuit din moldoveni și români.

Baza de pregătire proprie a CS Heracle este situată în comuna Ghiroda și include o sală mare de lupte cu trei saltele, condiții de cazare și masă pentru sportivi, bazin de înot, saună și sală de forță.

Pe lista celor care vor fi premiați de președintele Maia Sandu se află și Alexandrin Guțu, multiplu european și mondial, care nu a putut fi prezent la evenimentul de la Timișoara din cauza programului încărcat. El va primi la rândul său medalia „Meritul Civic”.