„Leii” din Banat au câştigat ultimul meci din prima fază a competiţiei Alpe Adria Cup şi au încheiat grupa D pe prima poziţie, cu cinci victorii şi o singură înfrângere, urmând să joace în sferturile de finală cu echipa poloneză Dabrowa Gornicza, dublă manşă cu jocurile programate în 25 ianuarie şi 8 februarie.

Marţi seară, în sala „Constantin Jude”, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a depăşit-o pe KK Rogaška (Slovenia) cu scorul de 99-74 (20-11, 26-23, 31-16, 22-24).

Au evoluat toţi cei 12 jucători trecuţi pe foaia oficială, iar 11 au reuşit să marcheze.

Cei mai prolifici au fost Igor Kesar şi Ilija Djokovici, cu câte 17 puncte, urmaţi de Eric McClellan (13p), Alexandre Maticiuc (13p), Edward Petrescu (13p), Nikola Gajici (8p), Laszlo Lazar (5p), Antonio Năsturescu (5p), Robert Schipor (4p), Radoje Vujosevici (2p) şi Roland Stanciu (2p).

Tehnicianul Dragan Petricevici nu l-a avut la dispoziţie pe Adam Mirkovici, în continuare accidentat.

Echipa slovenă i-a avut în „mână” pe Ivan Milicevic (17p) şi Jure Span (15p).

„Am încheiat această parte a cupelor europene în anul 2022. Eu cred că ne-am prezentat bine și că am reprezentat foarte bine orașul Timișoara. KK Rogaska este o echipă mai periculoasă decât ceea ce a jucat până acum. Este o echipă serioasă și provine dintr-o țară importantă la nivel european, cu un un nivel ridicat al baschetului. Vrem să câștigăm competiția, deși nu ne-am fixat asta ca obiectiv. Ceea ce am realizat până acum este corect. În faza următoare o vom întâlni pe Dabrowa Gornicza, o echipă poloneză foarte periculoasă, cea mai grea din punctul de vedere al lotului, chiar și al bugetului. Chiar dacă a terminat pe locul al doilea în grupa ei, lucru surprinzător pentru mine, este cel mai dificil adversar pe care puteam să-l întâlnim. Și Pardubice ar fi fost un adversar foarte dificil, pentru că are jucători care evoluează de mulți ani împreună. Dabrowa Gornicza are doi jucători care au trecut prin NBA, este o nucă tare, dar mergem să jucăm fără presiune, vom încerca să atingem marea cu degetul, să ne calificăm în Final Four”, a declarat antrenorul Dragan Petricevici.

„Mă bucur că am reușit toți să jucăm, că am ridicat intensitatea în a doua parte a meciului, mai ales în apărare, și că am reușit să terminăm pe primul loc în această grupă. Am avut o evoluție foarte bună, sunt foarte bucuros că reușim să ne legăm din ce în ce mai bine între noi. Cred că vom face o figură frumoasă în continuare”, a spus şi jucătorul Edward Petrescu.