Ultima etapă a primei faze din Liga Națională de Rugby programează un meci foarte important în oraşul de pe Bega.

SCM USV Timişoara și Steaua București se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” din cartierul Ronaţ.

Bănăţenii au nevoie de victorie la cel puțin opt puncte diferență pentru a prinde locul secund al clasamentului și a juca semifinala pe teren propriu.

În acest moment, Steaua este lider, cu 24 de puncte, urmată de Dinamo, cu 22 de puncte, echipă care stă în această etapă, CSM Ştiinţa Baia Mare, cu 21 de puncte, în timp ce SCM USV Timișoara a strâns 20 de puncte.

În cazul unui succes la cel puțin opt puncte diferență, dar fără bonus ofensiv, alb-violeții vor egala în clasament gruparea din București.

În acest caz, departajarea se va face la numărul punctelor obţinute în meciurile directe, iar acesta ar fi 5-4 în favoarea formației de pe Bega, care în meciul tur a luat bonusul defensiv în Ghencea.

„Va fi un meci greu, dar jucăm acasă, iar acasă nu ne-a bătut nimeni anul acesta și nici nu cred că o va face. Este adevărat că acum avem nevoie de victorie la opt sau peste opt puncte, dar noi am mai demonstrat că ne plac provocările și dacă ne dăruim toți pe teren vom câștiga. Avem nevoie de agresivitate, devotament, suferință și de suporterii noștri alături”, a declarat Lucian Mureşan.

Jucătorii antrenaţi Valentin Calafeteanu și Valentin Popârlan vin după patru partide consecutive în deplasare.

Precedentul meci acasă a fost în urmă cu șase săptămâni, victoria cu CSM Ştiinţa Baia Mare (22-14).

„Ne dorim să avem o asistență cât mai numeroasă la stadion, să ne facem bine auziți din minutul 1 până în minutul 80, să învingem la scorul dorit și să ne asigurăm o vacanță frumoasă. Ne-am pregătit și cu momente speciale ce vor fi asigurate de majoretele din Franța ale partenerului nostru, USV, cele care au dansat și la finala Cupei României, tot un meci cu Steaua”, a spus şi managerul echipei SCM USV Timişoara, Dănuţ Borzaş.

Meciul din tur a fost unul spectaculos, cu opt eseuri (4-4), şi s-a încheiat cu 31-28 pentru gruparea roș-albastră (28 aprilie).