SCM Politehnica Timişoara a fost eliminată din Cupa României în faza optimilor de finală.

Alb-violeţii s-au înclinat pe teren propriu în această seară în faţa lui Dinamo Bucureşti cu scorul de 39-28 (18-12).

Doar primele minute au fost echilibrate, cu avantaj de 2-0 pentru gazde, după dubla lui Sadoveac, dar apoi a urmat unul dintre momentele de forcing ale campionilor, care au mutat tabela de la 3-2 la 3-6 la capătul primelor zece minute.

Un alt moment similar a fost imediat după pauză, când în decurs de cinci minute scorul a urcat de la 12-18 la 12-24.

„Dacă am pierdut două meciuri cu Dinamo la 11 goluri diferenţă înseamnă că acesta este nivelul nostru în prezent. Am declarat înaintea partidei că ne dorim să fim aproape de ei cât mai des, dar am reuşit în prea puţine momente pentru a avea şanse mai mari. Cu tot optimismul meu, cu toată dorinţa mea şi a colegilor mei, a jucătorilor, asta putem astăzi într-un meci cu Dinamo. În anumite situaţii ai altă senzaţie, că te ţii acolo şi că eşti în meci, însă la final, când tragem linie, diferenţa este mare şi Dinamo te domină”, a declarat antrenorul Mihai Rohozneanu.

Marcatorii echipei SCM Politehnica Timişoara în partida de miercuri seară au fost următorii: Sadoveac – 7 goluri, Baican – 4g, Marjanovici – 3g, Trif – 3g, Cîmpan – 3g, Cristescu – 2g, Fenici – 2g, Moldovan – 1g, Bran – 1g, Chira – 1g, Szabo – 1g.

Portari: Pal – 6 parade din 27 de aruncări, Lazăr 1/9.

SCM Politehnica va juca un meci foarte important în campionat sâmbătă, de la ora 18:00, în deplasare, cu CSM Vaslui.

În sferturile de finală ale Cupei României s-au mai calificat CSM Constanţa (28-27 în deplasare cu CSA Steaua Bucureşti), CS Universitatea Craiova (38-35 pe teren propriu cu CSU „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu), ACS HC Buzău 2012 (31-29 în deplasare cu CSM Făgăraş), CSU din Suceava (29-27 pe teren propriu cu CSM Focşani 2007) şi CS Minaur Baia Mare (37-30 în deplasare cu Unirea Sânnicolau Mare).

Ultimul meci din optimile de finală, CS Politehnica Iaşi – AHC Potaissa Turda, se joacă mâine.