Profesorul Vlastimir Todorov din Diniaș a încetat din viață, pricinuind o durere adâncă lumea sportului din vestul ţării.

Apreciat de unii şi contestat de alții, aşa cum îi stă bine unui om care a avut prestanță, a făcut ce a știut mai bine în viață.

Domn’ profesor, cum era apelat de cei care-l cunoșteau, a pus pe primul loc pasiunea, meseria și abia apoi familia.

Vlastimir, unul dintre cei mai destoinici oameni din micuțul sat timişean Diniaș, a fost mai întâi director la școala din localitate și un important om al comunității sârbe din Banat.

Cel mai mare succes al lui Vlastimir Todorov a fost cu siguranță cel din 2009, atunci când satul Diniaș a fost pus cu adevărat pe harta României datorită lui Vlastimir Todorov și a celor care erau la acea vreme în jurul său.

Băieții din Diniaș au reușit în acel an performanța să surclaseze echipa de fotbal Viitorul Constanța, condusă de legendarul Gheorghe Hagi, precum și alte echipe titrate care proveneau din oraşe mari ca București şi Cluj-Napoca.

Echipa de fotbal Diniaș a câștigat în 2009 „Cupa Danone” și mergea în faza finală din Africa de Sud, acolo unde echipa antrenată de regretatul Vlastimir Todorov, reprezentând România, a obținut locul 25 din cele 40 de ţări participante.

De menționat totodată că prin mâinile lui Vlastimir Todorov au trecut fotbaliștii Romario Benzar și Sebastian Mailat.

Vlastimir Todorov a fost și consilier local în comuna Peciu Nou, dar în ultimii ani a renunțat la această funcție pentru a se dedica familiei.

Din păcate, „Domn’ profesor” a părăsit mult prea devreme această lume, s-a dus să antreneze echipa îngerilor, iar pe pamânt a lăsat un gol imens în rândul comunității din Diniaș și în sânul familiei care îl plânge…