Campionatul Mondial de Lupte rezervat categoriei de vârstă U20 a adus două medalii pentru sportivii moldoveni care activează la CS Heracle.

La Amman, în capitala Iordaniei, Alexandru Solovei (categ. 77 kg) a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, în timp ce colegul său Rostislav Covali (categ. 97 kg) s-a întors acasă cu bronz.

În plus, Vitalie Eriomenco (categ. 63 kg), un alt luptător cu rezultate deosebite la marile competiţii, a fost aproape de finala mică, înclinându-se în recalificări, Maxim Sarmanov (categ. 55 kg) şi-a îmbogăţit experienţa competiţională de nivel înalt cu o participare la o categorie de vârstă mai mare (el este eligibil pentru concursurile U17, unde a şi obţinut medalii importante, iar acum a luptat la nivelul următor – U20), la fel de benefică putând fi considerată prezenţa lui Vasile Zabica (categ. 72 kg) la Campionatul Mondial al juniorilor.

Sportivii menţionaţi se află sub îndrumarea antrenorului Roman Zgardan la CS Heracle, majoritatea antrenamentelor desfăşurându-se la centrul de pregătire din comuna Ghiroda.

La Amman a fost prezent şi Damian Raileanu, preşedintele Clubului Sportiv Heracle şi vicepreşedinte al federaţiei de resort din Republica Moldova.