Etapa a treia a Ligii Naţionale de rugby programează şi partida SCM USV Timişoara – Universitatea Elbi Cluj-Napoca, ce se va desfăşura joi, de la ora 11:00, pe arena „Gheorghe Răşcanu”.

Interesant este faptul că ambele formații au disputat precedentul meci împotriva lui Dinamo Bucureşti.

Echipa din oraşul de pe Bega a învins gruparea alb-roşie în prima rundă a campionatului (22-3) și apoi a avut etapă liberă, în timp ce ardelenii au jucat cu Steaua (6-63, în deplasare) și au cedat acasă cu Dinamo (20-31).

„Am avut o perioadă lungă de pregătire în presezon, pe care am folosit-o foarte bine și am reușit să punem la punct lucrurile care nu au funcționat anul trecut. Mai avem destul de lucrat, dar acum privim spre meciul cu cei de la Cluj, pe care nu îi privim de sus. Nu ne-am câștigat dreptul să facem asta, ci trebuie să rămânem umili și să ne exprimăm în teren cum știm mai bine, prin placaje și joc colectiv bun, mai ales că în meciul de joi vom alinia o echipă tânără. Tânără, dar destul de experimentată, pentru că mulți dintre jucători au făcut parte din formația care a câștigat ediția 2021 a Cupei României și acum vrem să-i vedem la treabă”, a declarat Valentin Popârlan, antrenor secund al echipei SCM USV Timișoara.

Cel mai important marcator al „leilor” în meciul cu Dinamo a fost mijlocaşul la deschidere Dănuț Jipa.

Uvertura a înscris şapte puncte dintr-o lovitură de pedeapsă și două transformări.

Jipa a vorbit despre modelul pe care l-a avut drept coechipier, Florin Vlaicu, unul dintre cei doar șapte rugbiști din lume care au marcat peste 1.000 de puncte pentru echipa națională, care și-a încheiat cariera de rugbist la finalul anului trecut, la echipa timişoreană: „A fost o oportunitate foarte mare să mă antrenez cu <Ame> (n.r. – porecla lui Florin Vlaicu), să lucrez cu el pe teren, să învăț de la el și vreau să-i iau locul cu brio. Suntem optimiști pentru acest sezon și ne dorim maximum: să jucăm ambele finale și să câștigăm trofee. Avem așteptări mari, vrem să ne mulțumim suporterii, să câștigăm toate meciurile de acasă și să rămânem pe prima poziție”.

După meciul cu Universitatea Elbi Cluj-Napoca, echipa timişoreană va mai da piept în această lună cu CSM Știința Baia Mare (acasă, pe 22 aprilie) și Steaua Bucureşti (în deplasare, pe 28 aprilie).