După ce a luat decizia de a retrage echipa de seniori din toate competiţiile, preşedintele şi totodată finanţatorul principal al Ripensiei, Dumitru Mihu, a explicat motivele pentru care a ales să continue doar cu echipele de juniori ale grupării timişorene.

El este nemulţumit de concurenţa cu cluburile susţinute de primării şi de infrastuctura precară din oraşul de pe Bega, susţinând că este dispus să renunţe la Ripensia în schimbul unui leu.

„Am luat o decizie grea, la care am reflectat foarte mult în ultimele luni. Am hotărât ca echipa de seniori să nu-şi mai continue activitatea, investiţiile financiare şi implicarea logistică mergând strict în zona academiei. Această opţiune a fost cauzată de realităţile actuale din România şi din fotbalul românesc. Reiterez faptul că pentru un investitor privat concurenţa cu cluburile susţinute de autorităţile locale este o misiune grea. În plus, Timişoara nu oferă, la ora actuală, nici o soluţie performantă din punct de vedere al infrastructurii. Este drept, în ultima perioadă s-au demarat în oraşul nostru proiecte privind noi stadioane şi baze de pregătire, lucru pe care-l apreciez. Chiar şi aşa, până la finalizarea respectivelor obiective, posibilităţile noastre de dezvoltare pe termen scurt şi mediu rămân mai mult decât limitate. Sunt deschis la orice discuţie cu un potenţial nou investitor sau acţionar. Sunt dispus să cedez clubul pentru un leu şi voi susţine necondiţionat centrul de copii şi juniori. Academia Ripensia ocupă locul 6 în clasificarea Federaţiei Române de Fotbal pe anul 2023. Am arătat că putem creşte viitorul fotbalului timişorean, alături de celelalte cluburi din oraşul nostru care, asemenea Ripensiei, nu beneficiază de sprijinul autorităţilor locale, aşa cum ar fi normal”, a precizat Dumitru Mihu.