Ieri a avut loc deschiderea proiectului național „Educaţie prin sport şi pentru sport în context european”, finanțat de Consiliul Judeţean Timiș prin agenda TimCultura pe anul 2022 și Liceul cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara.

La deschidere au luat cuvântul dintre invitați Conf univ. dr. Adrian Nagel – decanul Facultății de Educație Fizică si Sport de la UVT, Prof. dr. Flavius Nastor – inspector şcolar, Aurel Cotarcă – directorul Direcției pentru Sport Timiș, Lt. Col. Vasile Licarete de la Inspectoratul Județean Jandarmi Timiș, comisar-şef Vasile Gavrilescu de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiș, Adrian Durlă – directorul CSŞ 1 Timișoara, Karola Kalapati – coordonator programe Fundația Comunitară din Timișoara.

S-a vorbit despre importanța comunicării eficiente între LPS „Banatul” Timişoara și instituțiile implicate în dezvoltarea sportului de performantă, despre importanța parteneriatelor în organizarea activităților sportive pentru sportul de masă şi de performanță și în atragerea fondurilor nerambursabile de la CJT, HCL, prin programe de responsabilitate socială etc.

De asemenea, s-a adus aminte despre importanta finanțare din partea Primăriei Timișoara a catedrelor de educație fizică și sport din școlile și liceele din Timișoara, un proiect inițiat în ianuarie 2022 de viceprimarul Cosmin Tabără și fostul inspector școlar prof. Constantin Osain și finalizat toamna aceasta împreună cu actuala conducere a ISJ Timiș.

Doamna Karola Kalapati, coordonator programe în cadrul Fundației Comunitare din Timișoara, a prezentat proiectul câștigat de LPS „Banatul” Timişoara, de renovare a pistei de atletism, proiect care face parte din programul Sportul Pentru Toți derulat de Fundația Comunitară din Timișoara împreună cu Decathlon România, prin care se urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca elevii să poată practica sport în siguranță și de plăcere.

Au fost invitate și alte scoli și licee să aplice pentru proiecte în anul următor.

De asemenea, a fost prezentat proiectul RoBike Valley, care promovează utilizarea bicicletei în rândul copiilor și tinerilor, educarea și conștientizarea pentru siguranță în trafic a bicicliștilor.