După negocieri intense, Flavius Biea și-a aflat adversarul din gala în care va ataca în premieră titlul mondial.

Acesta este Juan José Velasco, pugilist care a făcut parte din lotul național al Argentinei, având o experiență importantă în boxul amator, cu competiții pe care și le-a adjudecat în Cuba, Azerbaidjan şi Rusia.

În boxul profesionist are 24 de victorii (15 prin KO) și doar trei înfrângeri (3 prin KO), a fost de două ori campion WBA Latino și o dată campion WBC Latino.

Până acum, pe Juan Jose Velasco l-au învins doar campionul mondial Regis Prograis, în meciul pentru titlul mondial interim WBC, Mario Barrios, fost campion mondial WBA, și Elvis Rodriguez, boxer de origine dominicană cu rezidență în Statele Unite ale Americii, clasat pe locul al 27-lea mondial.

Gala „Boxing Fighting Championship 3 – Luptă Biea Pentru România” va avea loc vineri, 5 mai, cu începere de la ora 20:00, la Sala Sporturilor din Mioveni.

Cifra 5 poate fi una reprezentativă cu această ocazie. Flavius Biea, unul dintre cei mai bine clasaţi români din topul mondial, ar putea deveni al cincilea român campion mondial la box profesionist.

După o carieră frumoasă în boxul amator, cu 298 de victorii din 316 meciuri disputate, fiind o dată campion mondial, o dată vicecampion mondial, de trei ori campion european şi de opt ori campion naţional, el a evolut constant în ringul profesioniştilor, având până în prezent 21 de victorii şi doar o înfrângere, alături de titlul de campion naţional, cel de campion WBA Continental, bifând totodată patru titluri de campion IBA Intercontinental şi unul de campion WBC Continental Latin Silver.

Pentru a-și îndeplini acest vis, Flavius Biea va da piept de această dată cu un adversar care are o experiență superioară în boxul profesionist.

Juan Jose Velasco are deja șansa să lupte pentru titlul mondial WBC, pe care l-a pierdut în fața campionului mondial, Regis Prograis.

Meciul de la Mioveni se va disputa pe durata a 12 reprize pentru titlul mondial IBA.

Pentru acest titlu au luptat mai multe nume sonore din box precum Floyd Mayweather, Oscar de la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr., Arturo Gatti şi Laila Ali.

În meciul de co-main event, Mihai Nistor, românul care l-a pus la podea pe Anthony Joshua la amatori, îl va infrunta pe argentinianul Guillermo Ruben Andino într-un meci de opt reprize pentru titlul IBA International.

În gala de la Mioveni vor mai boxa Amansio Paraschiv, James Chereji, Florin Cardoş, Mirel Drăgan, Alexandru Niţă, Valentin Mogoş, Mihai Văduva şi Claudiu Ienci.