Analiza lunară realizată de Media TRUST relevă o creștere semnificativă a vizibilității handbalului în media românească, în timp ce fotbalul rămâne cel mai mediatizat sport, relatează Mediafax.

O creștere importantă înregistrează și canotajul.

O analiză a aparițiilor media a federațiilor sportive din România în perioada 1-30 noiembrie relevă unele modificări în ceea ce privește popularitatea.

Federația Română de Fotbal se menţine pe primul loc în top. Urcare spectaculoasă pentru Federația Română de Handbal și Federația Română de Canotaj.

Federația Română de Tenis și Federația Română de Rugby pierd cîteva poziții.

Numărul total al aparițiilor se referă la știrile, interviurile, declarațiile și activitatea federațiilor în perioada monitorizată.

Și în luna noiembrie Federația Română de Fotbal a înregistrat cele mai multe apariţii media, 5.079 materiale, cu peste 600 mențiuni la TV, în contextul meciului amical disputat la Cluj-Napoca cu Slovenia și pierdut de naționala României, al amicalului Republica Moldova – România, scor 0-5, la Chișinău, și al anunțului făcut de Gigi Becali că FCSB are un nou antrenor, pe Leo Strizu, după plecarea lui Nicolae Dică.

Locul al doilea în topul general al apariţiilor media este ocupat de Federația Română de Handbal, cu 518 menţiuni înregistrate, cu 155 mai multe decât în octombrie.

Vârful vizibilității a fost atins în data de 16 noiembrie, în contextul arbitrajului controversat al meciului România – Muntenegru, de la Euro 2022 și al anunțului că Federația Română de Handbal va face o plângere la forul european, considerând că România a fost dezavantajată de cele două arbitre, Ana Vranes și Marlis Wenninger.

Locul al treilea în top îi revine Federației Române de Canotaj, care a înregistrat 505 menţiuni.

Vârful vizibilității a fost în data de 21 noiembrie, cu materiale pe toate mediile de difuzare, despre dubla campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş, care a primit titlul de sportivul anului în canotajul românesc în cadrul galei organizate de Federaţia Română de Canotaj.

Pe locul al patrulea se află Federația Română de Tenis, cu 289 de menţiuni, urmată de Federația Română de Culturism si Fitness, cu 286 de menţiuni.

Federația Română de Atletism este în top pe locul al şaselea, cu 282 de menţiuni, iar Federația Română de Gimnastică a înregistrat în perioada 1-30 noiembrie 278 de materiale.

Federația Română de Automobilism Sportiv este pe locul al optulea, cu 251 menţiuni, urmată de Federația Română de Rugby, cu 239 de menţiuni, şi de Federația Română de Hochei pe Gheață, pe poziția a zecea, cu 233 de menţiuni.