Am intrat în săptămâna debutului de Cupă Mondială.

Şase rugbiști de la SCM USV Timișoara fac parte din lotul României pentru întrecerea din Franța.

Ediția 2023 este a zecea din istoria acestei competiții, care a avut startul în 1987.

Ţara noastră a participat la opt dintre cele nouă ediţii disputate până acum.

„Stejarii” au absentat doar la precedenta Cupă Mondială, cea din 2019.

Echipa bănăţeană i-a trimis la lotul naţional pe Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Alin Conache, Tevita Manumua, Marius Simionescu și Mihăiță Lazăr.

Acesta din urmă este jucător la Timișoara și antrenor cu jocul în grămadă la națională.

„Toți ne antrenăm la cote maxime pentru o performanță cât mai bună la Cupa Mondială. Pentru toți, convocările au venit după evoluțiile bune pentru Timișoara și dorim să facem o figură cât mai frumoasă și în Franța”, a declarat mijlocaşul la grămadă Gabriel Rupanu.

Cei cinci de pe teren sunt la primul mondial din cariera lor, în timp ce Mihăiță Lazăr a jucat la întrecerile supreme din 2011 și 2015, iar acum debutează ca antrenor.

„Din câte am vorbit cu Mihăiță, sunt clipe de neuitat, o experiență unică în viață. Nici pentru el nu este ușor, pentru că se află la început în meseria de antrenor, dar se descurcă foarte bine. Cu toții am primit multe încurajări, inclusiv de la fostul campion olimpic Mihai Covaliu, când am fost în vizită la COSR. Mergem în Franța ca să ne atingem cele mai înalte limite”, a mai spus Gabriel Rupanu.

România va juca primul meci la Cupa Mondială din Franţa sâmbătă, de la ora 16:30.

Tricolorii vor da piept atunci, la Bordeaux, cu Irlanda, liderul ierarhiei World Rugby.

Liga Naţională de Rugby este întreruptă în această săptămână, iar etapa viitoare, pe 16 septembrie, SCM USV Timișoara o va înfrunta în deplasare pe Rapid Bucureşti.