SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a obţinut, sâmbătă seară, cea de-a 11-a victorie din acest sezon în toate competiţiile şi a revenit pe prima poziţia a clasamentului Conferinţei B.

„Leii” din Banat s-au impus clar, cu 90-81 (20-21, 26-17, 20-16, 24-27), în partida cu CSA Steaua, disputată în Sala de Sport „Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Diferenţa maximă a fost de 22 de puncte şi s-a consemnat în ultimul sfert al întâlnirii ce a contat pentru etapa a 7-a din Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet.

Echilibrul din startul meciului s-a rupt treptat pe măsura apropierii de pauza mare, elevii antrenorului Dragan Petricevici intrând la vestiar cu un avantaj de opt lungimi.

Ecartul s-a mărit în sfertul al treilea şi a fost menţinut în jurul valorii de +20 până în ultimele minute de joc, când, pe un fond de relaxare al „leilor”, Steaua s-a apropiat la nouă puncte, fără a pune însă în pericol victoria ce se contura.

Cel mai bun marcator al echipei timişorene în partida de sâmbătă seară a fost americanul Eric McClellan, autor a 17 puncte. El a fost urmat, în ordine, de Nikola Gajici (16p), Ilija Djokovici (15p), Adam Mirkovici (13p), Robert Schipor (8p), Igor Kesar (8p), Laszlo Lazar (8p), Antonio Năsturescu (5p). Edward Petrescu şi Alexandre Maticiuc nu au înscris nici un punct, în timp ce Radoje Vujosevici a rămas tot meciul pe bancă.

„Înainte de orice trebuie felicitată echipa pentru efortul depus şi pentru încă o victorie, însă trebuie să fim foarte conştienţi că mai avem de jucat foarte multe meciuri în acest sezon şi că relaxările premature nu mai sunt permise deoarece în unele partide acestea ne pot costa. Vreau să fiu clar: eu îi înţeleg pe jucători, pentru că este foarte greu să menţii un nivel de concentrare la atâtea meciuri oficiale câte am disputat noi pentru acum, aproape 20 cu tot cu amicale, şi sunt conştient că pe parcursul unui sezon apar şi momente mai puţin bune cum a fost de exemplu în primele 15 minute ale jocului. Cel mai important lucru este că această echipă are caracter şi ştie să gestioneze bine situaţia de pe teren, însă aş dori să văd această intensitate pe durata tuturor celor 40 de minute, nu doar în unele momente. Una peste alta, este o victorie meritată şi muncită! Ne întoarcem acasă şi ne pregătim pentru meciul următor, cel cu echipa din Constanţa. Chiar dacă se va juca în 2 decembrie, când mă aştept ca mulţi oameni să plece din Timişoara, îmi doresc un sprijin în număr mare pentru că avem nevoie de el”.Dragan Petricevici

Succesul obţinut sâmbătă seară este al cincilea bifat de „leii” din Banat în Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet din şase partide disputate.

Pentru SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara urmează meciul de pe teren propriu cu CSM ABC Athletic Constanţa, programat vineri, cu începere de la ora 18,30, în etapa a 8-a din Conferinţa B.