SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara va juca mâine, de la ora 18:00, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti.

Meciul contează pentru etapa a 15-a din Conferinţa B a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Mozzart Bet.

Va fi a treia partidă consecutivă împotriva unei contracandidate la calificarea în faza următoare a campionatului, după cele cu CSM CSU Oradea şi CSO Voluntari, dar şi după etapa liberă de care alb-violeţii au beneficiat la finalul săptămânii trecute.

„În precedentele două meciuri am înfruntat formaţii cu adevărat puternice, iar în cel mai recent prestaţiile noastre individuale nu au fost cele mai bune. Ne antrenăm foarte bine, băieţii conştientizează momentul dificil şi muncim pentru a reveni în cea mai bună formă. Consider că în astfel de situaţii este important să rămânem uniţi. Grupul nostru a făcut lucruri frumoase când a fost unit, iar acum este momentul să strângem rândurile şi să continuăm să muncim”, a declarat Eric McClellan.

În tur, pe 18 noiembrie, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 91-74, partidă în care Ilija Đoković a reuşit un excepţional double-double – 29 de puncte şi 11 pase decisive.

„Întâlnim din nou un adversar solid, cu jucători talentaţi şi îndemânatici, aşa că trebuie să tragem concluziile corecte din precedentele două înfrângeri şi să le transpunem în joc. Repet, cel mai important este să rămânem uniţi, dar şi să abordăm meciul tare, să fim agresivi încă din start. Victoria din tur împotriva lui Dinamo este importantă, însă nu trebuie să privim în urmă, ci să vedem prezentul şi să facem planuri pentru viitor. Dinamo este o echipă care pune probleme, de aceea este nevoie să avem atitudinea potrivită, ca să fie totul ok”, a mai spus Eric McClellan.

Cele două echipe contabilizează câte 20 de puncte în clasament, însă alb-roşii au un meci în plus: SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara 8/4 (locul al doilea), Dinamo Bucureşti 7/6 (locul al treilea).

Aflat la primul sezon în România, Eric McClellan a petrecut sărbătorile de iarnă la Timişoara şi s-a declarat încântat de atmosferă: „Am luat cina cu logodnica mea şi apoi am ieşit în pieţele din centru, unde ne-am simţit foarte bine. Este diferit, dar foarte frumos. Atunci când jucam peste Ocean nu eram obişnuit să ies într-un oraş mare. Sarmalele şi mâncarea locală nu le-am testat. Antrenorul a încercat să mă familiarizeze cu mâncărurile sârbeşti şi româneşti, dar am rămas la cele cu care sunt obişnuit, curcan şi pui. Poate totuşi le voi încerca până la final de sezon. Îmi plac foarte mult ţara, oraşul, coechipierii, antrenorii, toţi m-au făcut să mă simt binevenit aici, să mă simt ca într-o familie. Lucrurile se fac profesionist la club, baschetul românesc este unul de calitate, aşa că mă simt cu adevărat bine”.