Duminică, de la ora 10:00, va avea loc unul dintre cele mai spectaculoase concursuri automobilistice de circuit viteză urban din vestul României.

„Marele Premiu al Municipiului Timişoara” îşi va consuma cea de-a cincea ediţie în centrul civic – Parcarea Modex, Zona Pieţei Iancu Huniade, Bd. I.C. Brătianu, Strada 20 Decembrie 1989.

Evenimentul pe patru roţi de la sfârşitul acestei săptămâni figurează în calendar ca etapă cu numărul şase din „Campionatul de Automobilism, Karting & Drift Timiş”, întrecere judeţeană ce a ajuns la cea de-a 24-a ediţie.

Organizator este Asociaţia Auto Club Rally Timiş, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

„Este o competiţie de marcă, definitorie pentru imaginea sportului automobilistic, a municipiului Timişoara şi a judeţului Timiş, pe care dorim să o menţinem în peisajul automobilistic naţional şi timişean şi care să dovedească încă o dată că municipiul Timişoara este un fief al sportului automobilistic şi de karting naţional. Ambiţiile şi andrenalina cresc la maximum, ţinând cont că este primul concurs din acest an desfăşurat în centrul civic al municipiului Timişoara, ceea ce va duce la o prezenţă de marcă şi la un spectacol sportiv de excepţie. Şi-au anunţat prezenţa la start cei mai buni sportivi din vestul ţării”, a declarat Ladislau Giurisici, preşedintele Asociaţiei Auto Club Rally Timiş.

Duminică, în intervalul orar 8:00-18:00, circulaţia va fi închisă în zona centrală Parcarea Modex – Pţa. Iancu Huniade – Bd. I.C. Bratianu până la intersecţia cu Strada Michelangelo – Strada 20 Decembrie 1989 şi până la intersecţia cu strada Lenau.

Competiţia automobilistică de la sfârşitul acestei săptămâni este finanţată de municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte Timişoara.