Triplu medaliat cu bronz la europenele de lupte în ultimii doi ani, la categoriile de vârstă U15 (o dată, în 2021) şi U17 (de două ori, în 2021 şi în 2022), Maxim Sarmanov are ambiţii mari în acest an.

Este ultimul său an la cadeţi, astfel că luptătorul născut la Soroca, în Republica Moldova, îşi doreşte clasări mai bune la cele mai importante competiţii de la această categorie de vârstă.

Sarmanov vine după o intervenţie chirurgicală suferită în 28 noiembrie la genunchiul drept, o ciupitură de menisc, problemă medicală cu care se confruntă mulţi sportivi de performanţă.

„M-am întors la pregătire, muncesc pentru a obţine rezultate frumoase la competiţiile din acest an. Este o perioadă foarte importantă pentru luptători, cu cât muncim mai mult cu atât va fi mai bine ulterior. Mă simt bine, sunt în revenire după intervenţia suferită la genunchi. Am avut o ciupitură de menisc, dar acum sunt bine. Am stat o lună departe de antrenamente. Mă deranja de ceva vreme, trebuia făcută această operaţie, important este că recuperarea merge bine. În vacanţa de iarnă am fost acasă la Soroca şi acolo am făcut puţină mişcare, exerciţii de forţă. Este puţin mai greu după vacanţă, dar ştim că este foarte important să muncim acum pentru acumulări fizice. În acest an sper să devin campion european şi mondial, să fac un pas înainte. În 2021 am obţinut medalii de bronz la europenele U15 şi U17, iar anul trecut am reuşit un bronz continental la U17. Este ultimul meu an la cadeţi. Dacă voi creşte în greutate voi participa la categoria 55 de kilograme. Dacă nu, voi rămâne la 51 de kilograme. Am adversari buni din Europa şi din Asia”, a declarat Maxim Sarmanov.