Bogdan Alin Muraru, unul dintre luptătorii de perspectivă de la CS Heracle, a fost aproape în 2022 de prima sa medalie europeană.

La mijlocul verii trecute, la Zagreb, elevul antrenorului Roman Zgardan a ajuns în cadrul întrecerii continentale rezervate categoriei de vârstă sub 15 ani până la meciul pentru bronz, în care s-a înclinat în faţa unui sportiv din Olanda, încheind competiţia pe locul al cincilea.

Dornic să depăşească această performanţă, Muraru a reluat antrenamentele cu gândul la provocările din 2023.

Pe termen lung, visul său este acela de a urca pe podiumul olimpic la seniori.

„Este un început nou. Am demarat pregătirile de mai bine de o săptămână şi totul merge bine. Mereu este mai greu după o vacanţă. Te duci acasă şi vrei să te odihneşti, însă ca sportiv trebuie să menţii regimul. Mâncarea şi somnul sunt factori foarte importanţi în sport. M-am pregătit fizic şi în vacanţă, am fost atent şi la regim. Obiectivul meu în 2023 este să muncesc foarte mult şi să ajung cel puţin la un rezultat bun pe plan european, la o medalie. Chiar şi la mondiale şi nu doar la cadeţi… Pe termen lung voi trage cât mai tare, îmi doresc o medalie olimpică la seniori, asta este cel mai important în sport. Anul trecut am fost foarte aproape de o medalie la Campionatul European U15. Îmi este ciudă şi acum din cauza meciului pierdut, dar merg înainte cu capul sus. Acum sunt la cadeţi, vreau să particip la categoria 60 de kilograme, dar mai am de pus masă musculară. Trebuie să ne pregătim foarte mult. Aşa cum spune domnul antrenor, cel mai important la început este Campionatul Naţional, după care vor urma concursurile internaţionale – europene şi mondiale”, a spus luptătorul în vârstă de 15 ani.

„Bodi”, cum îi spun prietenii, a început luptele greco-romane în 2017.

Nu a venit singur la Timişoara, ci însoţit de mai mulţi apropiaţi din comuna natală Santamare (judeţul Botoşani).

Între timp au rămas doar doi, el şi Răducu Bedriagă, un alt sportiv de perspectivă de la CS Heracle. Cei doi sunt veri.

„O ducem destul de bine, vom munci tot mai mult, sperăm să ne facem părinţii mândri”, a mai spus Bogdan Alin Muraru, care de anul trecut reprezintă Republica Moldova în competiţiile majore internaţionale.