O nouă medalie la nivel continental obţinută de un luptător al Clubului Sportiv Heracle!

Nichita Apostol a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere la Campionatul European U15, competiţie ce s-a desfăşurat zilele trecute la Kaposvar, în Ungaria.

Luptătorul moldovean, care se antrenează la centrul de pregătire din Ghiroda sub comanda lui Roman Zgardan, a cucerit bronzul la categoria de greutate 75 de kilograme, reuşind să-l învingă în finala mică, prin tuş, pe Rihad Ibrahimli (Azerbaidjan).

Anterior, el a obţinut trei victorii, trecând, în ordine, de Lovre Strika (calificări), Ivan Mantalau (optimi) şi Aleksan Shaljyan (sferturi).

Singurul care l-a învins – în semifinale – a fost Luka Martiashvili (Georgia), cel care avea să cucerească medalia de aur.

La categoria 75 de kilograme, Republica Moldova a mai cucerit o medalie, tot de bronz, prin Kyrylo Kon.

Mai jos, la categoria 52 de kilograme, Victor Postica, care activează la Clubul Sportiv Heracle, a fost învins în recalificări de Kiryl Vasko, acesta din urmă având să se claseze pe poziţia a treia, după ce în meciul pentru bronz l-a învins pe bulgarul Zhivko Valeriev Hinkov. Anterior, Postica i-a învins pe Ronaldas Pogozelskis (Lituania, în calificări) şi Tamirlan Khalimov (Israel, în optimile de finală), pierzând în faţa lui Marat Margiev (în sferturile de finală).

Andrei Cernous, un alt luptător care se antrenează la Vila Heracle din comuna Ghiroda, a fost învins de austriacul David Schober în primul tur al categoriei 68 de kilograme.

La categoria 38 de kilograme, Leonidas Zabrian, debutant la acest nivel de performanţă, a încheiat Campionatul European de Lupte U15 pe locul al cincilea, înclinându-se în finala mică în faţa lui Mukhammad Abdulmuslimov.

Tot aici, Andrei Sochirca s-a oprit în optimile de finală, după o victorie (11-0 cu Oliwier Mariusz Bialasik – Polonia) şi o înfrângere cu scor egal – 4-4 cu Yauhen Lipchanka.

La Kaspovar a fost prezent şi antrenorul Roman Zgardan, în calitate de arbitru al federaţiei internaţionale de lupte – United World Wrestling.