Patru echipaje iau startul în noul sezon de raliuri sub umbrela CB Rally Vest: Bogdan Cuzma – Ilka Minor, Mircea Samuil – Călin Maier, Cristi Sugár – Vlad Colceriu şi Emanuel Resiga – Denisa Resiga.

Piloţii timisoreni au decis să își unească forțele și să se grupeze într-o echipă care să reprezinte Timișoara și județul Timiș în competițiile naționale și internaționale.

Echipajul Bogdan Cuzma – Ilka Minor a debutat deja în European Rally Championship în Portugalia, iar la finalul acestei săptămâni va concura la Rally Islas Canarias, în Spania.

Cuzma se află pentru prima oară în faţa unui sezon complet în afara României, iar pentru acest proiect ambițios o are pe scaunul din dreapta pe Ilka Minor, o austriacă cu origini românești cu peste 350 de raliuri parcurse în calitate de copilot în Campionatul Mondial și în Campionatul European.

Pentru Bogdan Cuzma, care va concura pe o Skoda Fabia Rally2 Evo, sezonul european se vrea a fi o confirmare a rezultatelor din România, unde în 2016 a fost campion naţional la viteză în coastă.

Printre câștigătorii etapei spaniole Rally Islas Canarias se află nume sonore precum Adrien Fourmaux, Nil Solans, Pepe Lopez şi Alexey Lukyanuk.

Pentru echipajul Mircea Samuil – Călin Maier, sezonul competiţional 2023 vine cu o maşină nouă, dar şi cu o clasă diferită în care va concura.

După cele trei titluri naţionale obţinute la Nat12, timişorenii vor lua startul la Cupa Clio Rally 5 Challenge, lupta anunţându-se a fi una intensă.

Echipajul Cristi Sugár – Vlad Colceriu va încerca să îşi apere titlul cucerit anul trecut la Cupa Peugeot 208 R2, în timp ce echipajul-cuplu format din Emanuel şi Denisa Resiga revine la bordul Fordului Fiesta ST în Trofeul Rally 2, pe care l-a câştigat în 2020 şi 2021, cu obiectivul obţinerii unui nou titlu.

Echipajele menţionate vor reprezenta Timişoara individual şi în competiţia rezervată echipelor, acolo unde vor avea adversari din Bucureşti şi Cluj-Napoca şi unde obiectivul îl reprezintă clasarea pe un loc cât mai sus pe podium la finalul acestui sezon competiţional.

Debutul în Campionatul Naţional de Raliuri va avea loc la finalul acestei săptămâni, când este programată prima etapă – Raliul Harghitei.

Vor fi 120 de kilometri împărţiţi în 12 probe speciale, toate pe asfalt.

În acest an, Campionatul Naţional de Raliuri Betano va avea opt etape, patru pe asfalt şi tot atâtea pe macadam.