Turneul de Crăciun de la Zagreb (Croația), desfășurat în weekend-ul trecut, a reprezentat totodată prilejul pentru organizarea ultimei etape a Ligii Europei Centrale la lupte greco-romane (categoria de vârstă U15).

La etapa finală, selecționata Republicii Moldova, cu sportivi de la CS Heracle în componență, a învins reprezentativele similare ale Serbiei și Croației și a fost învinsă de cea a Greciei.

În clasamentul final al Ligii Europei Centrale, în care au fost contabilizate rezultatele de la cele trei etape din 2023 – primele două au fost la Olympia (Grecia, în luna aprilie) și la Muntele Mic (iunie) -, Republica Moldova s-a clasat pe prima poziție.

Podiumul a fost completat de Grecia (locul 2) și Croația (locul 3).

Rezultatele individuale obținute de luptătorii de la CS Heracle la Zagreb sunt următoarele: Vadim Țarelunga – locul 1 (categ. 38 kg), Andrei Sochirca – locul 1 (categ. 44 kg), Andrian Popescu – locul 1 (categ. 48 kg), Bogdan Alin Muraru – locul 1 (categ. 60 kg), Artiom Smetanca – locul 2 (categ. 52 kg), Emanuil Ceban – locul 3 (categ. 41 kg).

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată la ultima etapă de preşedintele Clubului Sportiv Heracle, Damian Raileanu, şi de antrenorul Serghei Tîmco.