Politehnica Timișoara a oficializat încă două transferuri.

După ce și-a reziliat contractul cu rivala locală Ripensia, Cristian Gavra a semnat cu formația alb-violetă un contract valabil până la vară, cu posibilitate de prelungire pentru următoarea stagiune fotbalistică.

Gavra s-a născut la 3 aprilie 1993, la Arad. Are 1,86 metri și este vârf de atac. Junioratul l-a făcut Academia „Gheorghe Hagi”, iar la seniori a debutat la Viitorul Constanța.

De la clubul lui Hagi a fost împrumutat, în 2016, pentru un an și jumătate, la Gaz Metan Mediaș.

În 2018 s-a transferat la Universitatea Cluj, apoi la Academica Clinceni, iar din iarna anului 2022 era la Ripensia Timișoara.

Are, în total, 91 de mecuri și trei goluri marcate pe prima scenă a fotbalului românesc (debut la 5 august 2012).

Cristian Gavra a fost internațional de juniori U17 și U19 și are șase selecții și un gol în reprezentativa de tineret a României, inclusiv în preliminariile Campionatului European U21, ediția 2015.

„Îmi doresc foarte mult să ajut această echipă de tradiție, să am evoluții cât mai bune, să ne îndepărtăm de zona periculoasă a retrogradării și să facem o figură frumoasă în cele nouă jocuri rămase de disputat”, a declarat Cristian Gavra.

Politehnica Timișoara a obținut și semnătura finlandezului Onni Tiihonen, înțelegerea dintre cele două părți urmând să expire la vară, cu posibilitate de prelungire pentru un an.

El a și deschis scorul în primul meci al anului, sâmbătă, la 4-0 cu Timișul Șag, marcând în minutul 16.

Tiihonen, mijlocaș defensiv, s-a născut la 6 iunie 2000, la Vantaa.

După ce a jucat la câteva echipe din Finlanda, în iarna anului trecut s-a transferat la AB Argir, pentru care a evoluat în 14 meciuri din ediția 2022 a primei divizii din Insulele Feroe.

În toamnă a venit în Româna, la Viitorul Dăești, echipă clasată acum pe locul al cincilea în seria a 6-a a Ligii a III-a.

După primele antrenamente susținute alături de noii săi colegi de la Politehnica Timișoara, Tiihonen a spus următoarele: „Eu cred că staff-ul și jucătorii fac o treabă foarte bună acum. Muncim împreună ca o familie, construim ceva nou. Cred că pentru mine, până acum, a fost o bună perioadă de pregătire”.

Adrian Gîdea (CFR Cluj), Marian Târşa (Metalul Buzău), Miloš Sekulić (Abano – Italia) și Luka Stojanović (Zlatibor Cajetina – Serbia) sunt celelalte nume noi anunțate de oficialii Politehnicii Timișoara.

Legitimarea jucătorilor acontați în această iarnă de divizionara secundă alb-violetă se va produce după ce interdicția la transferuri va fi ridicată.