SCM USV Timişoara s-a reunit astăzi, punând punct unei pauze de iarnă care a durat cinci săptămâni.

La primele două ședințe de pregătire din 2023, una la sala de forță şi cealaltă la stadionul „Gheorghe Rășcanu”, au fost prezenţi 14 jucători.

Aceştia sunt următorii: Dorin Lazăr, Alexandru Bucur, Manumua Tevita, Sikote Joji, Andrei Mureșan, Robert Murariu, Khvicha Jgerenaia, Feofaaki Holoia, Sebastian Vasilovici, Silvanus Godwin, Nsuku Baloyi, Dragoș Lucan, David Trăușan și Sebastian Sârbu.

Alți 13 rugbişti se află la selecționatele tricolore: 12 la România A, iar Dănuț Jipa la naționala de rugby în șapte.

Iulian Macovei se va alătura mâine lotului echipei timişorene, iar Mosese Digo este aşteptat la antrenamente în prima zi a săptămânii viitoare.

Fijianul Tiqe Iliesa și kenyanul Malcolm Mamboleo Onsando (jucător transferat de la Dinamo București) vor demara pregătirile după ce vor primi viza de România.

O noutate importantă a apărut în staff-ul tehnic, unde antrenorului principal Valentin Calafeteanu i se alătură un alt rugbist de calibru al României, Valentin Popârlan, care pune capăt carierei de jucător și devine antrenor pentru pachetul de înaintare.

„Încă nu pot să-mi descriu sentimentele, sunt contradictorii, dar totodată îmi face plăcere noua postură în care mă aflu. Sper s-o onorez, așa cum am făcut și pe teren, să fac performanță pentru Timișoara și ca antrenor. Am făcut pațial treaba asta și în perioada anterioară, dar m-am ocupat doar de margini, dar acum sunt – ca să spun așa – „full job”. Îmi doresc mult să-i ajut pe cei tineri să evolueze, să-și atingă potențialul maxim, să le împărtășesc din cunoștințele dobândite chiar pe acest teren, să dezvolt cultul de a câștiga cât mai multe trofee și cât mai multe meciuri, căci până la urmă meciurile câștigate aduc trofee. În ceea ce-i privește pe cei mai experimentați, vreau să-i ajut să redescopere pasiunea de a juca și a-și face frumos sfârșitul de carieră”, a declarat Valentin Popârlan.

El a cucerit în ultimul deceniu zece trofee sub culorile Timișoarei: patru titluri de campion, de cinci ori Cupa României și o dată Cupa Ligii.

SCM USV Timișoara va efectua pregătirea de iarnă pe plan local.

Campionatul va începe la 1 aprilie.