Naţionala de rugby a României a intrat în anul participării la o nouă ediție a Cupei Mondiale, ce va avea loc în Franța.

În perspectiva acestei competiții, dar și a Rugby Europe Championship, federația a făcut demersuri ca „stejarii” să joace un meci de verificare încă din ianuarie.

Sub titulatura România A, tricolorii vor întâlni Italia A în 21 ianuarie, de la ora 15:00 (ora României), pe stadionul „Luigi Zaffanella” din Viadana.

„Această întâlnire face parte din parteneriatul încheiat între cele două foruri de specialitate, parteneriat care prevede cel puțin o întâlnire oficială pe sezon între echipele reprezentative, la diferite niveluri, seniori, juniori, selecționate”, precizează oficialii Federaţiei Române de Rugby.

SCM USV Timișoara trimite 12 jucători la această acțiune, care prevede și un cantonament de două săptămâni.

Este vorba despre Ciprian Chiriac, Eugen Căpățînă, Laurențiu Nica, Lucian Mureșan, Vlad Neculau, Kemal Altinok (pachetul de înaintare), Gabriel Rupanu, Alin Conache, Marius Saimionescu, Stephen Shennan, Corrado Ștețco (linia de treisferturi) şi Mihăiță Lazăr, ultimul fiind inclus şi în staff-ul tehnic al naționalei, ca antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

Cei 12 s-au prezentat astăzi la București, la sediul FRR, unde are loc reunirea.

„Este o oportunitate foarte bună pentru jucători, dar și pentru staff pentru că, așa cum știm, este foarte greu să debutăm în Rugby Europe Championship fără meciuri de pregătire. Această partidă vine foarte bine având în vedere că ne reunim imediat după începutul anului, pe 9 ianuarie și cele două săptămâni de pregătire vor fi concretizate într-un meci. Mă bucur că vom avea un oponent puternic și că va fi un test bun în care îi vom putea vedea la lucru pe mulți dintre jucătorii pe care îi avem în vedere”, a declarat selecționerul Eugen Apjok pentru site-ul rugbyromania.ro.

SCM USV Timişoara se va reuni în 16 ianuarie în vederea pregătirii pentru sezonul 2023, estimat a porni la drum pe 1 aprilie.

Foto: Leonard Ardelean