Jucătorii echipei de rugby SCM USV Timişoara vor strânge rândurile luni în vederea pregătirii sezonului 2023.

De la reunire vor absenta cei 12 jucători aflaţi la selecţionata România A.

„Îmi doresc să pornim bine anul, încă de acum din ianuarie, să avem obiective şi un scop comun bine definit. Trebuie să ştim încotro ne îndreptăm şi îmi doresc lucruri care nu s-au întâmplat de când am revenit aici, să fim capabili să aducem titlul la Timişoara după cinci ani! Pentru asta trebuie să ştie fiecare parte ce are de făcut. Este un obiectiv clar pe care-l voi seta şi echipei, iar acest lucru ne va obliga la multe momente de sacrificiu. Trebuie să ştim ce suntem dispuşi să sacrificăm pentru ceea ce ne dorim. Eu pot spune acum multe despre acest an, important este ceea ce vom întreprinde pentru ceea ce ne dorim. Mă întorc la perioada neagră de anul trecut, când i-am întrebat pe jucători ce suntem dispuşi să sacrificăm, căci fiecare lucru vine cu un preţ. Pentru fiecare, sacrificiile sunt diferite. Pentru un jucător aflat departe de casă, acesta este un sacrificiu. Pentru altul care nu are familia aproape este, de asemenea, un sacrificiu. Este important să ştim că este nevoie de sacrificiile adecvate pentru acest ţel comun, înalt, pe care doresc să îl atingem în 2023”, a declarat Valentin Calafeteanu.

Cum va arăta lotul echipei timişorene în 2023?

A plecat, aflându-se la la final de contract, Sean Morell.

Florin Vlaicu a renunţat la activitatea de jucător.

Marco Fuhri a evoluat puţin de când a fost adus în vara anului trecut şi nu i s-au putut garanta mai multe minute în 2023, astfel că a nu se mai află nici el sub comanda lui Valentin Calafeteanu.

În schimb, au fost aduşi Malcolm Mamboleo Onsando (kenyan, fost la Dinamo Bucureşti, joacă în linia a doua) şi Marius Simionescu (revenire la Timişoara).

„Sunt sigur că (n.r. – Marius Simionescu) va aduce un plus de valoare într-un compartiment în care am suferit anul trecut. Suntem în discuţii şi cu alţi jucători, însă dat fiind faptul că întrecerile oficiale încep în aprilie mai avem câteva săptămâni să decidem unde mai avem nevoie şi cum ne putem încadra”, a explicat antrenorul Valentin Calafeteanu.

El s-a referit şi la situaţia financiară de la SCM USV Timişoara: „Din câte ştiu, vom avea stabilitatea de care am beneficiat şi în precedenţii doi ani, extrem de importantă pentru echipă. Trebuie să profităm de această stabilitate financiară şi să facem performanţă la Timişoara, mai ales în acest an 2023 în care orașul este capitală europeană a culturii. Îmi doresc mult să putem lega acest moment de un nou titlu la rugby”.

Valentin Calafeteanu nu îşi ascunde dorinţa de a prelua la un moment dat naţionala de rugby a României: „Pe termen lung, pot spune că indiferent de sport orice antrenor ar trebui să se gândească la echipa naţională. Momentan, toată energia şi toată concentrarea sunt aici pentru că îmi doresc să obţin lucruri importante cu Timişoara şi pentru Timişoara, mai ales în acest an, dar sunt sigur şi am încredere că toate lucrurile vin pentru fiecare în parte la momentul potrivit. Acum sunt aici şi sunt extrem de mulţumit. Mă trezesc în fiecare zi cu motivaţie şi cu plăcerea de a antrena această echipă şi aceşti băieţi”.